top of page

Mijn werk en opleidingen op een rijtje

Opleiding

2000-2006         VWO | RSG Broklede

2006-2009         Bachelor Psychobiologie | Universiteit van Amsterdam

2009-2012         Research master Neuroscience | Vrije Universiteit

2012-2018         PhD Geneeskunde | Universiteit van Amsterdam

2019-2020         Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) | Maastricht Universiteit

2022-2023         Permacultuur Ontwerp Cursus (PDC) jaaropleiding | PUUR Permacultuur

Werkervaring

2023-heden     SoortenNL | Programmacoördinator

Ik volgde mijn hart om een switch te maken, naar de 'groene' wereld. Als programmacoördinator van het kennisnetwerk SoortenNL zet ik mij in om alle betrokken natuurorganisaties optimaal te laten samenwerken, samen voor hetzelfde doel: de Nederlandse natuur.

2023-heden     Auteur 'De klok met duizend wijzers' (Bertram en de Leeuw)

Ik schreef samen met Marijke Gordijn een boek over de biologische klok. Het boek legt uit waar de ‘basisklok’ vandaan komt, hoe de gezonde situatie er uit ziet en wat en hoe deze wordt verstoord. Met diverse thema’s vertellen we hoe de klok deze gedragingen beïnvloedt, en geven we voorbeelden en tips voor de lezer voor een gezonder leven.

2022-heden     Buitencampus | Eigenaar, trainer, schrijver 

‘Where science meets nature’ is onze slogan. We maken wetenschap toegankelijk door middel van trainingen, cursussen en lezingen, met als doel om mensen zich (opnieuw) te verbinden met de natuur. Door de trainingen direct in de natuur te beleven, voegen we de daad bij het woord. Als expert op het thema van de biologische klok ontwerp ik activiteiten daaromtrent, alsmede over permacultuur.

2022-heden     Good Light Group | Science Advisor

De Good Light Group zet zich als stichting in voor het stimuleren van goede verlichting voor de gezondheid. Als chronobioloog help ik de stichting met adviezen.

2021-2023        Leids Universitair Medisch Centrum | Projectmanager & outreach specialist BioClock Consortium

Het BioClock Consortium is een nationaal project waarin de gezondheid van de biologische klok in de huidige maatschappij wordt onderzocht. In drie clusters - Maatschappij, Gezondheid en Natuur - wordt onderzoek gedaan en ik was verantwoordelijk voor het management. Daarnaast verzorgde ik de communicatie naar buiten met onder andere de website, artikelen, sociale media en contact. 

2018-2021         Maastricht Universiteit Campus Venlo | Docent en onderzoeker

Als docent ontwierp, coördineerde en doceerde ik verschillende vakken en skills trainingen, begeleidde studenten tijdens onderzoeksvaardigheden en eindscripties in de bachelor van University College Venlo. Daarnaast richtte ik me op onderzoek, onder andere in samenwerking met het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

2012-2018         Universiteit van Amsterdam & Nederlands Herseninstituut | PhD onderzoeker

2015                    Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM)

Ik deed fundamenteel neurowetenschappelijk onderzoek naar de effecten van voeding en licht in de nacht op energiemetabolisme. Naast het wetenschappelijke werk, gaf ik presentaties, bezocht congressen, begeleidde hbo-, bachelor- en masterstudenten en organiseerde landelijke consortiumbijeenkomsten. Online proefschrift

bottom of page